Ben jij een teamspeler die gek is op zwemmen, op balsporten en op snelheid? Dan is waterpolo echt een sport voor jou. Maar let wel, waterpolo is niet gemakkelijk, want samen met jouw team ga je tot het uiterste. Waterpolo heeft elementen in zich van sporten als zwemmen, handbal en rugby. Juist deze veelzijdigheid maakt waterpolo zo spannend, strategisch en bovenal… nooit saai!

Waterpolo wordt gespeeld met zeven spelers. Het spel gaat snel op en neer, want je moet als team binnen 30 seconden op doel schieten. Anders krijgt de tegenstander automatisch de bal. Even rustig bijkomen is er dus niet bij, je bent constant in beweging.

Waterpolo lijkt een harde sport waarbij je snel een blessure kunt oplopen. Maar niets is minder waar. Want dankzij het (afremmende) water is het aantal blessures juist relatief laag. Het is dan ook een sport voor alle leeftijden en voor alle niveaus. De enige voorwaarde, is dat je een zwemdiploma hebt.

De waterpolo competitie wordt gespeeld in de periode september tot en met april, onderbroken door een korte winterstop. OZV valt wat betreft de competitie indeling onder ‘District West’. Dit betekent dat onze jeugd- en recreantenteams hun wedstrijden spelen in de regio Bodegraven, Gouda, Alphen en Leiden. Het eerste herenteam speelt 3e klasse bondsniveau, de overige twee herenteams komen uit op districtsniveau. Onze dames en jeugdteams komen uit op districts niveau. Voor de allerkleinste leden worden regelmatig miniwaterpolo toernooitjes georganiseerd.

Geïnteresseerd?
Wil je meer informatie? Of wil je een paar keer vrijblijvend meetrainen om zo te ervaren of je het leuk vindt?
Stuur dan een mail waterpolo@ozvoudewater.nl

Of meld je meteen aan op de website van OZV

Aanmelden waterpolo

In het zomerseizoen wordt er gezwommen in het zwembad te Oudewater

Zwembad ‘t Statenland

Statenland 1
3421 GZ Oudewater

In het winterseizoen wordt er gezwommen en wedstrijden gespeeld in het zwembad H2o te Harmelen

 

Recreatiecentrum H2o

De Uithof 1
3481 WE Harmelen