11 & 18 VOORVERKOOP

25 APRIL ZWEMBAD GEOPEND

Bestel uw zwemabonnement in de voorverkoop met een flinke korting eenvoudig online! Selecteer het gewenste abonnement, vul uw gegevens in, upload uw foto en betaal veilig en snel via iDeal.

In het zwembad kunt u nu op zaterdag 11 en zaterdag 18 april, van 10.00 – 13.00 uur een foto laten maken en gelijk een zwemabonnement kopen.

SBZO behoudt zich het recht voor om openingstijden en of activiteiten aan te passen indien er bijzondere zwemevenementen of weersomstandigheden zijn. Houdt deze website in de gaten voor de actuele info.

Zwemmen is gezond, sportief en leuk! SBZO wil dat alle inwoners van de gemeente Oudewater het hele jaar door in Oudewater kunnen zwemmen. In de zomer in het buitenbad en in de winter in het binnenbad.

STEM VÓÓR BUITEN- ÉN BINNEN ZWEMMEN IN OUDEWATER

Zwemdiploma A, B en C

In ons Statenbad worden de zwemlessen door de instructeurs van OZV en SBZO gegeven. Zij doen dat op een doelgerichte en kindvriendelijke wijze waarbij vooral gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke krachten van het water. Indien nodig worden ook hulpmiddelen als plankjes, hoepels e.d. ingezet.

De reeks zwemlessen

Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Voor kinderen die bij de start van het buitenseizoen nog net geen 5 jaar zijn geld dat zij eerst door onze badmeester Rob Peek beoordeeld moet worden op o.a het “watervrij” zijn. U kunt daarvoor contact opnemen met Ons statenbad voor een afspraak.

Aanmelden zwemlessen

Het Zwem-ABC

Het Zwem-ABC bestaat uit drie nationale zwemdiploma’s: A,B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. (Eigenlijk is het zwem A, B en C, 1 groot diploma in 3 delen, bij het behalen van al deze 3 delen is u kind in staat om goed zelfstandig te zwemmen).

Regelmatig zal er gelegenheid zijn voor de zwemlessers om (samen met hun ouders) op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur extra te oefenen onder toezicht van een zweminstructeur. Hiervan ontvangt u bericht.

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.
Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.
Sinds oktober 1998 gaat iedereen die leert zwemmen in opleiding voor het Zwem-ABC. Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt en biedt alle vaardigheden iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.
Als het A-diploma eenmaal binnen is, zijn diploma B en het complete Zwem-ABC ook binnen bereik. Gemiddeld hebben zwemleerlingen 42 klokuren nodig om het diploma A te behalen. Voor diploma B staan gemiddeld 12 klokuren, en voor C nog 12 klokuren. B en C samen kosten dus nog minder tijd dan het A-diploma alleen.
De totale duur hangt af van hoe de zwemles wordt aangeboden en van de ontwikkeling van het kind. Een kind kan bijvoorbeeld een zwemdiploma halen door 1x of 2x per week te lessen.
Een kind dat zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Maar het is raadzaam om regelmatig te blijven zwemmen na het halen van het Zwem-ABC. Kinderen in de groei die hun geoefendheid niet op peil houden, lopen gevaar dat de opgedane vaardigheden in het water verminderen of zelfs verloren gaan. Het spreekt vanzelf dat daarmee de veiligheid van het kind niet langer gewaarborgd is.

Diploma A zwemles

Lesduur: 30 minuten

2x per week op:
dinsdag- en donderdagavond
Kosten zwemles

€ 130,-

voor het gehele buitenseizoen.
Kleding-eisen en examenprogramma A
1e groep van 18.30 – 19.00 uur
2e groep van 19.00 – 19.30 uur
Start bij voldoende deelname.

Diploma B zwemles

Lesduur: 30 minuten

2x per week op:
dinsdag- en donderdagavond
Kosten zwemles

€ 130,-

voor gehele buitenseizoen.
Kleding-eisen en examenprogramma B
1e groep van 18.30 – 19.00 uur
2e groep van 19.00 – 19.30 uur
Start bij voldoende deelname.

Diploma C zwemles

Lesduur: 30 minuten

2x per week op:
dinsdag- en donderdagavond
Kosten zwemles

€ 120,-

voor het gehele buitenseizoen
Kleding-eisen en examenprogramma C
1e groep van 18.30 – 19.00 uur
2e groep van 19.00 – 19.30 uur
Start bij voldoende deelname.

Meld je aan voor zwemlessen

Uw kind komt op de wachtlijst en aan het begin van het winterseizoen wordt er contact opgenomen door OZV inzake de groepsindeling en overige informatie.

Aanmelden

Abonnementen 2020

Heeft u de foto’s van de mensen die een abonnement willen digitaal, dan kunt u deze gemakkelijk via deze website bestellen. Gebruik hiervoor de bestel-button. Gaat u zwemmen dan liggen de abonnementen voor u klaar.

Heeft u niet de mogelijkheid om een digitale foto en maken, dan kunt u ook terecht in het zwembad. Hier wordt van u en gelijktijdig van uw andere gezinsleden een foto gemaakt. U kunt gelijk het abonnement(en) meenemen.

Hier kunt u vanaf maart uw abonnement kopen.

Nieuw in ons Statenbad

Aquavaria

Binnen dit programma bieden we alle mogelijkheden voor bewegen in het water gevarieerd aan. Denk aan oefenvormen van AquaJogging, AquaRobics en AquaFietsen. Laat u elke week weer verrassen door een andere activiteit. AquaVaria is zeer geschikt voor mensen die houden van een afwisselend trainingsprogramma.

Lees meer »

Trimzwemmen

Trimzwemmen onder begeleiding. SBZO geeft trimzwemmen voor volwassen. Wellicht vraag je je af wat dat trimzwemmen nu eigenlijk inhoudt. Wel wij doen het volgende tijdens onze zwemuren. We zwemmen zowel in de lengte als in de breedte van het bad. Meestal houden we het bij schoolslag, rug- en borstcrawl, maar de andere zwemslagen worden niet zonder pardon overgeslagen hoor.

Lees meer »

Balvaardigheid

Deze zomer starten we bij OZV met een nieuw diploma: het balvaardigheidsdiploma. Voor alle kinderen die net hun diploma zwem ABC hebben gehaald en graag door willen zwemmen is dit het leukste vervolgdiploma. Zwemmen is leuk maar met een bal erbij wordt het nog veel leuker!

lees meer »

Badpersoneel

Bas van Zuilen
Bas van Zuilen
Hoofdbadmeester
Lees meer »
Lieke van jaarsveld
Lieke van jaarsveld
Badmeester
Lees meer »
Aniek de Jong
Aniek de Jong
Badmeester
Lees meer »
Tamarah Hoogendoorn
Tamarah Hoogendoorn
Badmeester
Lees meer »
Karla van Achthoven
Karla van Achthoven
Badmeester
Lees meer »
Nadine Schoonderbeek
Nadine Schoonderbeek
Badmeester
Lees meer »
Bram de Vlieg
Bram de Vlieg
Badmeester
Lees meer »
Demi Sweep
Demi Sweep
Badmeester
Lees meer »
Ashley Goes
Ashley Goes
Badmeester
Lees meer »
Harm Morsink
Harm Morsink
Badmeester
Lees meer »
Joke Duijm
Joke Duijm
Badmeester
Lees meer »
Frank Hoogenboom
Frank Hoogenboom
Badmeester
Lees meer »

Wat is de SBZO en waar staan we voor

Het zwemmen in dit zwembad is mede mogelijk gemaakt door onder andere deze onderstaande vrijwilligers.
De Stichting Beheer Zwembad Oudewater is opgericht vanuit een initiatief van OZV aangevuld met vrijwilligers die zwemmen een “warm hart” toedragen. Wij hebben als doel een zwemsituatie voor het gehele jaar te creëren. We ondersteunen dus alle initiatieven voor de realisatie van een overdekt zwembad, onze optie 1, of een overkapping over een buitenbad voor in de wintertijd, zodat 12 maanden zwemmen in Oudewater toch mogelijk gaat worden.

Na onze formele oprichting in 2013 hebben wij als Stichting het beheer en exploitatie op ons genomen en zijn aan de slag gegaan. Grote verantwoording en uitdaging die met veel elan is opgepakt.

Organisatie

Wilt u vrijwilliger worden?

In ons zwembad is altijd van alles te doen zoals groenonderhoud, klussen, toezicht houden en de kassa draaien. Hiervoor zijn wij op zoek naar extra vrijwilligers. Mocht u ons Statenbad een warm hart toedragen en mocht het u leuk lijken uw steentje bij te dragen neem dan contact op via door te mailen naar personeel@sbzo.nl

We zijn op zoek naar mensen die de volgende werkzaamheden zouden kunnen uitvoeren:

Een persoon die in de kantine kan bijspringen of het zelf kan draaien.
We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om activiteiten te organiseren, je doet dit met een groep mensen, die geregeld bij elkaar komen om de activiteiten te bespreken en te regelen.
Heeft u groene handen, dan zijn we op zoek naar jouw! Het zwembad heeft onderhoud nodig, u kunt het werk indelen wanneer het uzelf uitkomt.
Nodig in het voor- en naseizoen, u kunt het werk indelen wanneer het uzelf uitkomt.

Zonder vrijwilliger kunnen wij niet bestaan!

Meld je aan als vrijwilliger

Waterpolo

Waterpolo wordt in ons zwembad georganiseerd door OZV (Oudewaterse Zwem Vereniging) en gespeeld door jong en oud, zowel recreatief als prestatiegericht. Op dit moment heeft OZV 3 herenteams, 1 damesteam en 5 jeugdteams in de competitie. In totaal spelen zo’n kleine honderd leden waterpolo.

Lees meer »

Suppolo

Wij bieden vanaf mei suplessen aan in het zwembad. Jullie krijgen les van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Je krijgt les in peddeltechniek, materiaalkennis, core stability en vele conditievormen. Duur van de les is 1 uur.

Lees meer »

VZO

Helpt u ons een handje? Word vriend van vriendenstichting zwemmend Oudewater en maak je sterk voor een zwembad dat 12 maanden per jaar open blijft! steun ons met een donatie, samen staan we sterker!.

lees meer »