Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

In de vakantieperiodes 22 april tot en met 7 mei en van 8 juli tot en met 20 augustus vervalt de middag sluiting bij warm weer.

15 minuten voor sluitingstijd wordt er gefloten om het bad te gaan verlaten.

SBZO behoudt zich het recht voor om openingstijden en of activiteiten aan te passen indien er bijzondere zwemevenementen of weersomstandigheden zijn. Houdt deze website in de gaten voor de actuele info.

Zwemdiploma A, B en C

In ons Statenbad worden de zwemlessen door de instructeurs van OZV en SBZO gegeven. Zij doen dat op een doelgerichte en kindvriendelijke wijze waarbij vooral gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke krachten van het water. Indien nodig worden ook hulpmiddelen als plankjes, hoepels e.d. ingezet.

De reeks zwemlessen

Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Voor kinderen die bij de start van het buitenseizoen nog net geen 5 jaar zijn geld dat zij eerst door onze badmeester Rob Peek beoordeeld moet worden op o.a het “watervrij” zijn. U kunt daarvoor contact opnemen met Ons statenbad voor een afspraak.

Het Zwem-ABC

Het Zwem-ABC bestaat uit drie nationale Zwemdiploma’s: A,B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden.

Regelmatig al er gelegenheid zijn voor de zwemlessers om (samen met hun ouders) op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur extra te oefenen onder toezicht van een zweminstructeur.

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.
Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.
Sinds oktober 1998 gaat iedereen die leert zwemmen in opleiding voor het Zwem-ABC. Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt en biedt alle vaardigheden iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.
Als het A-diploma eenmaal binnen is, zijn diploma B en het complete Zwem-ABC ook binnen bereik. Gemiddeld hebben zwemleerlingen 42 klokuren nodig om het diploma A te behalen. Voor diploma B staan gemiddeld 12 klokuren, en voor C nog 12 klokuren. B en C samen kosten dus nog minder tijd dan het A-diploma alleen.
De totale duur hangt af van hoe de zwemles wordt aangeboden en van de ontwikkeling van het kind. Een kind kan bijvoorbeeld een zwemdiploma halen door 1x of 2x per week te lessen.
Een kind dat zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Maar het is raadzaam om regelmatig te blijven zwemmen na het halen van het Zwem-ABC. Kinderen in de groei die hun geoefendheid niet op peil houden, lopen gevaar dat de opgedane vaardigheden in het water verminderen of zelfs verloren gaan. Het spreekt vanzelf dat daarmee de veiligheid van het kind niet langer gewaarborgd is.

Diploma A zwemles

Lesduur: 30 minuten

2x per week op:
dinsdag- en donderdagavond
Kosten buitenseizoen

€ 120,-

Kleding-eisen
1e groep van 18.30 – 19.00 uur
2e groep van 19.00 – 19.30 uur
Start bij voldoende deelname.

Diploma B zwemles

Lesduur: 30 minuten

2x per week op:
dinsdag- en donderdagavond
Kosten buitenseizoen

€ 110,-

Kleding-eisen
1e groep van 18.30 – 19.00 uur
2e groep van 19.00 – 19.30 uur
Start bij voldoende deelname.

Diploma C zwemles

Lesduur: 30 minuten

2x per week op:
dinsdag- en donderdagavond
Kosten buitenseizoen

€ 110,-

Kleding-eisen
1e groep van 18.30 – 19.00 uur
2e groep van 19.00 – 19.30 uur
Start bij voldoende deelname.

Meld je aan voor zwemlessen

Uw kind komt op de wachtlijst en aan het begin van het winterseizoen wordt er contact opgenomen door OZV inzake de groepsindeling en overige informatie.

Aanmelden

Abonnementen 2017

Heeft u de foto’s van de mensen die een abonnement willen digitaal, dan kunt u deze gemakkelijk via deze website bestellen. Gebruik hiervoor de bestel-button. Gaat u zwemmen dan liggen de abonnementen voor u klaar.

Heeft u niet de mogelijkheid om een digitale foto en maken, dan kunt u ook terecht in het zwembad. Hier wordt van u en gelijktijdig van uw andere gezinsleden een foto gemaakt. U kunt gelijk het abonnement(en) meenemen.

Wilt u één of meer abonnement, voor één gezin, bestellen met voorverkoopkorting. Bij meerdere gezinsleden pakt u óók de bestaande gezinskorting mee tot 22 april a.s.
Deze gezinskorting/staffel wordt alleen toegepast bij gezinsleden die allen op hetzelfde adres wonen.
Kinderen t/m de leeftijd van 1 jaar hebben gratis toegang.

Dit jaar heeft uw abonnement meerwaarde!
Bij aankoop van een zwemabonnement ontvangt u 1 waardebon, bij een gezinsabonnement 2 bonnen. Deze actie loopt van mei t/m augustus.
iedere maand een bonus alleen voor abonnementhouders.

bekijk de actie
Bestel je nieuwe abonnementen

* Bij de voorinschrijving tot 23 april via de website krijgt u  € 5,- korting.

Afhaaldagen abonnementen in ons Statenbad: vanaf 5 mei tijdens openingstijd. Voorverkoop aan de kassa in ons Statenbad: 15 en 22 april van 10.00 tot 13.00 uur.

Rob Peek
Rob Peek
Hoofdbadmeester
Lees meer »
Pauli Hoogenveen
Pauli Hoogenveen
Badmeester
Lees meer »
Jessica Verkleij
Jessica Verkleij
Badmeester
Lees meer »
Astrid Goudriaan
Astrid Goudriaan
Badmeester
Lees meer »

Wat is de SBZO en waar staan we voor

Het zwemmen in dit zwembad is mede mogelijk gemaakt door onder andere deze onderstaande vrijwilligers.
De Stichting Beheer Zwembad Oudewater is opgericht vanuit een initiatief van OZV aangevuld met vrijwilligers die zwemmen een “warm hart” toedragen. Wij hebben als doel een zwemsituatie voor het gehele jaar te creëren. We ondersteunen dus alle initiatieven voor de realisatie van een overdekt zwembad, onze optie 1, of een overkapping over een buitenbad voor in de wintertijd, zodat 12 maanden zwemmen in Oudewater mogelijk toch gaat worden.

Na onze formele oprichting in 2013 hebben wij als Stichting het beheer en exploitatie op ons genomen en zijn aan de slag gegaan. Grote verantwoording en uitdaging die met veel elan is opgepakt.

Organisatie

Bestel op tijd je abonnement(en)

* Bij de voorinschrijving tot 23 april via de website krijgt u  € 5,- korting.

Bestel nu!

Wilt u vrijwilliger worden?

In ons zwembad is altijd van alles te doen zoals groenonderhoud, klussen, toezicht houden en de kassa draaien. Hiervoor zijn wij op zoek naar extra vrijwilligers. Mocht u ons Statenbad een warm hart toedragen en mocht het u leuk lijken uw steentje bij te dragen neem dan contact op via door te mailen naar personeel@sbzo.nl

We zijn op zoek naar mensen die de volgende werkzaamheden zouden kunnen uitvoeren:

Een persoon die in de kantine kan bijspringen of het zelf kan draaien.
We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om activiteiten te organiseren, je doet dit met een groep mensen, die geregeld bij elkaar komen om de activiteiten te bespreken en te regelen.
Heeft u groene handen, dan zijn we op zoek naar jouw! Het zwembad heeft onderhoud nodig, u kunt het werk indelen wanneer het uzelf uitkomt.
Nodig in het voor- en naseizoen, u kunt het werk indelen wanneer het uzelf uitkomt.

Zonder vrijwilliger kunnen wij niet bestaan!

Meld je aan als vrijwilliger

Waterpolo

Waterpolo wordt in ons zwembad georganiseerd door OZV (Oudewaterse Zwem Vereniging) en gespeeld door jong en oud, zowel recreatief als prestatiegericht. Op dit moment heeft OZV 3 herenteams, 1 damesteam en 5 jeugdteams in de competitie. In totaal spelen zo’n kleine honderd leden waterpolo.

Lees meer »

Suppolo

Wij bieden vanaf mei suplessen aan in het zwembad. Jullie krijgen les van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Je krijgt les in peddeltechniek, materiaalkennis, core stability en vele conditievormen. Duur van de les is 1 uur.

Lees meer »

VZO

Helpt u ons een handje? Word vriend van vriendenstichting zwemmend Oudewater en maak je sterk voor een zwembad dat 12 maanden per jaar open blijft! steun ons met een donatie, samen staan we sterker!.

lees meer »

Rabobank Utrechtse Waarden e.o. ondersteunt de start van de Suppolo in het Oudewaterse zwembad